Ansök

Nordjobb förmedlar sommarjobb, bostad och kultur- och fritidsprogram i ett annat nordiskt land till ungdomar mellan 18-30 år.

Programmet arbetar för att öka rörligheten på den nordiska arbetsmarknaden och för att öka kunskapen om språk och kultur i Norden.

Sök Nordjobb
Ny ansökan »

Redan ansökare?
Logga in »

Skaffat jobb själv?
Bli nordjobbare »

 Anställ

vaard

Att anställa sina sommarjobbare genom Nordjobb är enkelt, kostnadsfritt och ger ett mervärde på arbetsplatsen.

Nordjobb har varje år mellan 7000 och 10 000 ansökare från hela Norden. Vi matchar kandidater till dig efter dina önskemål, och du väljer själv vem du vill anställa.Ny arbetsplats »


Så går det till »


Vanliga frågor »

 Hyr ut

bostad

Har du boende att hyra ut? Nordjobb förmedlar bostad till ungdomar mellan 18 och 30 år i sommarmånaderna.

Vi söker lägenheter eller rum med tillgång till dusch, toalett och kök. Närhet till kollektivtrafik är viktigt, särskilt i storstadsområden.Anmäl intresse »


Hyresavtal »


Vanliga frågor »

 Engagera dig

Det finns många sätt att vara delaktig i Nordjobb och det nordiska samarbetet.

Efter ett nordjobb har du möjlighet att bli nordjobbsambassadör och representera Nordjobb i olika sammanhang. Som nordjobbare erbjuds du även gratis medlemskap i Föreningen Nordens Ungdomsförbund som arrangerar aktiviteter och resor i Norden.

Läs mer om hur du kan engagera dig

Läs mer om Föreningen Nordens Ungdomsförbund

jobbresan

Jobbresan är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, din hemkommun och Nordjobb. Den är kostnadsfri och vänder sig till dig i åldern 18 till 28 år och som vill söka jobb i Oslo.

Är du inte från en av våra kommuner, arbetslös och vill söka jobb i Norge? Kontakta din ungdomshandläggare på Arbetsförmedlingen.

För att nå jobben i Norge erbjuds du som deltar i Jobbresan kurser, studiebesök och rådgivning. Så att du på plats skall kunna gå på arbetsintervjuer och söka dig en bostad i Oslo avlutas programmet med en fyra veckors vistelse på Anker Hostel, centralt beläget i den norska huvudstaden.

Norge har med sin låga arbetslöshet och dynamiska arbetsmarknad mycket goda förutsättningar för dig som letar ett arbete och Jobbresan har som uppdrag att hjälpa dig dit.

För mer information om projektet:
Kontakta Jobbresans projektledare, José Pérez Johansson arrow
Läs Jobbresans resultatrapport 2012 pdf