Det finns ovanligt många lediga sommarjobb i Stockholm i år. Så många att arbetsgivarna inte hittar tillräckligt med personal.

Det av Nordiska Ministerrådet finansierade arbetsmarknadsprogrammet för unga i Norden, Nordjobb, förmedlar varje år sommarjobb till hundratals ungdomar över hela Norden.

Vi har arbetsgivare som erbjuder väl betalda sommarjobb, men ändå inte hittar personal. Vill man ha jobb i sommar är mitt tips att man hör av sig till oss direkt, säger verksamhetsutvecklaren på Nordjobb, Alma Sandberg.

Mest handlar det om jobb inom äldreomsorgen- närvårdare, sjuksköterskor och vårdbiträden. Det är även en stor brist på lastbilschaufförer. En del jobb finns även i turistbranschen, t.ex. hotell och restaurang.

Det är viktigt att åtminstone kunna göra sig förstådd på svenska och visa att man är flexibel och inte rädd för att prova på nya saker. Har man det med sig kan vi erbjuda en sommar med arbete, bostad och sociala aktiviteter i en av Europas vackraste städer. Dessutom hjälper vi till med praktiska saker såsom skatt och bankkonto utan att vi tar något betalt för servicen vi erbjuder. Vi är ju finansierade med offentliga medel, säger Alma Sandberg.

Nordjobb har sedan 1985 gett ungdomar mellan 18-28 år möjligheten att uppleva ett nordiskt land under sommarhalvåret genom arbete, boende och deltagande i kulturella aktiviteter. Varje år reser ca 760 ungdomar till ett annat nordiskt land genom Nordjobb.

För mer information kontakta:
Alma Sandberg
Tel: 072-323 42 60
E-post: alma@nordjobb.org