Har du lyst til å spille seriefotball på en spektakulær øy midt i Atlanteren? Samtidig som du får muligheten til å jobbe ved siden av fotballen? Nå søker fotballaget B71 Sandoy motiverte fotballspillere som vil kombinere heltidsjobb på en fiskefabrikk, kafe eller en bensinstasjon med å spille i Færøyenes nest høyeste serie for menn.

Dette er en unik sjanse som gir deg muligheten til å spille seriefotball på Færøyene, hvor jobben din er tilpasset å spille fotball.  Du kan prøvespille for laget i januar og februar, og så starter sesongen i mars og fortsetter til og med oktober 2023.  

Fotballklubben B71 Sandoy drives av flere frivillige ildsjeler. Og Hanus Johannessen er en av de frivillige. Han har vært nestformann i klubben siden 2017, men har vært involvert i klubben i over 12 år hvor han startet med å sitte i bestyrelsen.

En sesongjobb utenom det vanlige

Hanus forteller at fotballjobben kan kombineres med flere forskjellige typer jobb på Sandoy eller i hovedstaden Tórshavn:

Det kommer selvfølgelig an på kompetansen til kandidaten. Men jobben som vi finner til kandidaten ved siden av fotballen skal alltid være fleksibel, slik at det er tid til å spille fotball på kveldene og i helgene. 

Denne jobben skiller seg ut fordi du får muligheten til å spille seriefotball, oppleve og bo på Færøyene, samtidig som du får arbeidserfaring sammen med andre nordiske unge.

Fotballspillerne bor og spiller fotball på øya Sandoy, som er den femte største av øyene som utgjør Færøyene. Og Tórshavn er bare 40 minutter unna med ferge og buss, så lenge været tillater det.

Hanus forteller videre at samholdet på fotballaget er veldig viktig, og derfor vektes personlighet høyt når de rekrutterer nye spillere:

Det er viktig at den nye fotballspilleren passer godt inn med resten av fotballaget fordi de tilbringer mye tid sammen, og derfor er det viktig med en god dynamikk.

En god miks av nordiske unge på laget

B71 Sandoy samarbeider med Nordjobb for å finne den helt rette kandidaten. Hanus forteller at det gir dem muligheten til å finne kandidater i hele Norden:

Nordjobb har et stort nettverk av unge som søker jobb i Norden, og da får vi en god miks av nordiske unge på laget.

Nordjobb arbeider for å øke mobiliteten på det nordiske arbeidsmarkedet, og for å øke kunnskapen om språk og kultur i Norden. Nordjobb har siden 1985 gitt 27 000 unge mellom 18 og 30 år muligheten til å oppleve et annet nordisk land gjennom sesongarbeid. Gjennom å delta i programmet bidrar både nordjobbere og arbeidsgivere til mobiliteten over grensene i Norden.

Les mer om sesongjobben her.