Nordisk Jobstart+ har deltaget i en lang række arrangementer i både Norge, Sverige og Danmark. Projektet har både tiltrukket interesse fra politisk side gennem deltagelse i Arendals Ugen i Norge og Ungdommens Folkemøde i København. Samtidig er kalenderen for oplæg hos projektpartnere ved at fyldes op for efteråret 2016.

Indtil videre har der været stor interesse for projektet. Projektleder Morten Fabricius Meyer udtaler:

I den første tid efter sommerferien har der været stor interesse fra specielt a-kasserne og en række af markedets største rekrutteringsvirksomheder for at deltage i projektet.

Indtil videre har projektsekretariatet været ude og holde en række oplæg for både rådgivere og unge mennesker i Danmark og Sverige. Meldingen har været den samme hos både ung som gammel – Norden er et attraktivt arbejdsmarked.

Ungdommens Folkemøde 2016

Nordisk Jobstart+ var fint repræsenteret på Ungdommens Folkemøde 2016, hvor over 35.000 unge mennesker – primært fra Danmark – deltog over to dage for bl.a. at blive klogere på demokrati og fremtidsmuligheder. Der var over de to dage flere oplæg om mulighederne for at deltage i projektet, og de unge viste stor interesse og spørgelyst.

Morten Fabricius Meyer fortæller bl.a. om studerende, der henvendte sig for at høre om mulighederne for at finde et konkret arbejde i Sverige, da de selv fandt det utroligt svært at finde rundt blandt svenske rekrutteringsvirksomheder.

Netop simplificeringen af databaser og ansøgninger er helt central for projektet. Det hjælper ikke noget, hvis unge mennesker simpelthen opgiver at finde deres kommende arbejde, fordi det er for svært at gennemskue junglen af databaser. I Nordisk Jobstart+ skal det være let at finde alle job et sted uden at man behøver at have 10 forskellige login oplysninger. Vi fokuserer netop på at det skal være simpelt at kickstarte sin karriere, påpeger Morten Fabricius Meyer.

Til at udforme databasen har projektet ansat Graduateland, der også står for jobdatabaserne på bl.a. Lunds Universitet og Copenhagen Business School. Databasen med mere end 10.000 job er online og kan tilgås gratis via projekthjemmesiden.

Hør om Nordisk Jobstart+

I løbet af efteråret vil der være en målrettet kommunikationsindsats i Danmark, Sverige og Norge. Unge kan deltage i en lang række arrangementer, hvor projektholdet også vil have konkrete jobopslag med. For at holde sig orienteret om kommende arrangementer læs nærmere på hjemmesiden www.nordiskjobstart.org eller kontakt projektsekretariatet. 

Tämä sivusto toimii evästeiden avulla. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön.