Vill du praktisera i en internationell miljö? Är du engagerad och trivs i en dynamisk politisk organisation? Har du driv och lust att arbeta i en projektorganisation med olika nordiska språk?

Då är du den projektassistent vi söker!

Om Nordjobb                                                                                 

Nordjobb är ett arbetsmarknadsprogram som erbjuder säsongsjobb i Norden till unga mellan 18 - 30 år. Syftet är att öka kunskapen om de nordiska länderna, deras språk och kulturer, genom att erbjuda ungdomar sommarjobb, bostad samt kultur- och fritidsprogram. Nordjobb har funnits i 30 år och finansieras av Nordiska Ministerrådet. Nu söker vi inför sommaren 2022 tre praktikanter, en till Stockholm, en til Oslo och en till Köpenhamn.

Arbetsuppgifter

Till arbetsuppgifterna hör att planera och utföra sommarens kultur- och fritidsprogram samt fungera som handledare för nordjobbarna. Du kommer ansvara för olika evenemang och skriva en rapport om verksamheten i slutet av säsongen. 

Läs gärna mer om Nordjobbs kultur- och fritidsprogram här: Kultur och fritid | Nordjobb

Utöver det har du ansvar över att skapa marknadsföringsmaterial inför kommande Nordjobb säsonger. Du kan själv bestämma vad för material du vill skapa. Det kan handla om allt från video eller foto-content till sociala medier, genomförande av intervjuer och reportage eller kanske någonting helt annat?

En del resor kan förekomma för fritidsprogrammets räkning. Även besök hos Nordjobbs samarbetspartner (arbetsgivare och andra organisationer) kan förekomma.

Kvalifikationer

  • Du har god förståelse för de skandinaviska språken och har goda muntliga och skriftliga kunskaper i något av de skandinaviska språken. Även finska är meriterande.
  • Du är effektiv och har god kommunikations- och organisationsförmåga. 
  • Du har intresse för gruppledarskap och ungdomsverksamhet samt kan arbeta veckoslut och kvällar och är beredd att resa i arbetet. Dessutom uppskattar vi erfarenhet av utlandsutbyte, organisationsverksamhet eller pedagogiskt arbete.
  • Meriterande med kunskaper  inom marknadsföring och sociala medier.
  • Vi ser att du är van vid att ta egna initiativ och flexibel. Du är en lagspelare men trivs också med självständigt arbete med ansvarskrävande uppgifter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett varierande utmanande och socialt jobb. I praktiken ingår en projektassistentkurs i Köpenhamn (resa, mat och boende betalt) där du kommer få information om sommarens upplägg, förväntningar och praktiska lärdomar för att kunna utföra din praktik på bästa sätt. 

I tjänsten har du mycket personlig frihet och uppmanas att ta egna initiativ. Efter praktiken kommer du erhålla kunskaper inom marknadsföring, projektledning, kommunikation och organisationsstruktur. Du får självklart ett intyg efter slutförd praktik med dina erhållna kompetenser utskrivna.

Period

Praktikperioden är tre månader med startdatum under maj/juni till augusti 2022.

För praktiktjänstgöringen utgår ingen ersättning varpå vi förutsätter att sökande finansierar sin praktik på egen hand, exempelvis via stipendium.

Ansökan 

CV och personligt brev sändes till emmo@nordjobb.org. Dit kan du även vända dig om du har frågor eller vill få ytterligare information om något. För mer information om Nordjobb besök www.nordjobb.org. Vi tillsätter praktikplatserna löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt, men deadline är den 6/2!

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Tämä sivusto toimii evästeiden avulla. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön.