Nordenambassadörer

Ambassadörer för nordiskt samarbete.

Nordenambassadörer

Nordenambassadörer är ett initiativ av Nordjobb, Föreningen Nordens Ungdomsförbund, Nordisk Samorganisation for Ungdomsarbejde och Ungdomens Nordiska Råd.

En Nordenambassadör är ett ansikte utåt för Norden som informerar och inspirerar andra i sin närhet om de möjligheter som finns med ett nordiskt samarbete. Som nordenambassadör fungerar du som inspiratör och förebild på olika mässor, skolor och arrangemang. Du får ett brett ungdomsnätverk från hela Norden och får möjlighet att engagera dig i nordiska frågor.

Nordenambassadörer är ett projekt riktat till personer mellan 18–29 år som är bosatt i ett nordiskt land och har ett intresse av nordiska frågor.

Varför Nordenambassadörer?

Kunskap om de andra nordiska länderna och det dagliga samarbetet som görs mellan länderna är för många Nordbor inte en självklarhet. Nordenambassadörens roll är därför mycket viktig eftersom man hjälper till att sprida information och kunskap och inspirerar andra till att se de fördelar som finns med ett tätare Nordiskt samarbete. Det behövs fler nordister för att sprida information men också för att skapa nya nordiska nätverk och nå ut till nya målgrupper.

Utbildningen

Utbildningen i november 2016 var den första som ordnades och planen är att ordna ett kurstillfälle om året för nya deltagare. Besök nordenambassadörernas hemsida för anmälan och mer information.

Nordenambassadörernas hemsida
Tämä sivusto toimii evästeiden avulla. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön.