Är du mellan 18-30 år och söker nya möjligheter för att bygga en karriär inom kommunikation, arbetsmarknadsfrågor, kultur, projektadministration, ledarskap, ideella organisationer eller liknande? Då kan en volontärtjänst som projektassistent hos Föreningarna Nordens Förbund vara något för dig! Här får du delta i det dagliga arbetet hos en dynamisk organisation som verkar för att föra de nordiska länderna och dess invånare närmre varandra genom olika projekt inom kultur, språk, utbildning och arbetsmarknadsfrågor. Just nu söker vi dig som är intresserad av att jobba med något av våra projekt Nordjobb eller Nordisk Jobløsning. Vi söker efter två volontärer som är intresserad av att göra en 12 månaders lång volontärtjänstgöring vardera, med start under mars eller april månad.

Om projekten

Nordjobb

Nordjobb är ett nordiskt arbetsmarknadsprogram som startades 1985. Projektet hjälper unga mellan 18 och 30 år att få sommarjobb eller säsongsjobb i ett annat nordiskt land, mestadels inom traditionella säsongsbranscher såsom turism, vård, lager och logistik samt fabrik. Årligen förmedlar Nordjobb cirka 750 jobb. Tjänsten är kopplad till vår norska verksamhet, som involverar förmedling av cirka 200 jobb per år, samt marknadsföring gentemot norska ungdomar och arbetsgivare.

Nordisk Jobløsning

Nordisk Jobløsning fokuserar på att hjälpa unga mellan 20-30 år (men även äldre deltagare) med någon form av vidareutbildning att kickstarta sin karriär i ett annat nordiskt land. Målet är att skapa en integrerad skandinavisk arbetsmarknad, och att matcha utbud och efterfrågan av arbetskraft genom att förbättra den samlade resursanvändningen i området Öresund-Kattegatt-Skagerrak. Förutom att hjälpa deltagare hitta jobb i ett nordiskt grannland erbjuder projektet dessutom hjälp med boende och praktisk information kring arbete i ett annat land.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent är du involverad i olika delar av vår verksamhet, som bland annat handlar om att vara i kontakt med våra projektpartners, deltagare och intressenter, marknadsföring genom event och sociala media, nätverkande, projektplanering och informationsspridning. Du ingår i ett team där dina arbetsuppgifter bestäms i samråd med din arbetsledare. Vilka uppgifter som blir ditt fokusområde påverkas av tidpunkt på året, färdighet och personligt intresse samt hur arbetsfördelningen ser ut med övriga inom teamet. Det finns även stort utrymme för självständiga initiativ inom ramen för verksamheten. Det förekommer även en del reseaktivitet, där det kan bli aktuellt att resa inom Danmark eller till något av de andra nordiska länderna för möten, konferenser och marknadsföringsinsatser.

Vad erbjuder vi?

 • 12 månaders tid som projektassistent för Föreningarna Norden, där du får utveckla dina kompetenser och stärka dina framtida chanser på arbetsmarknaden
 • En egen handledare samt en mentor som följer upp på din utveckling
 • Två kurser som arrangeras av National Youth Board i Danmark
 • Mat, boende och fickpengar betalt genom ett stipendium
 • Resan till och från Danmark betald
 • Hjälp att hitta bostad i Köpenhamn
 • Möjlighet att gå en kurs i danska

Vem är du?

 • Du intresserar dig för arbetsmarknadsfrågor och unga
 • Du tycker att nordiskt samarbete är viktigt och är villig att arbeta i en miljö där de skandinaviska språken är arbetsspråk
 • Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och trivs bra i små team
 • Du är ansvarstagande och har förmågan att ta ansvar för att självständigt planera och genomföra uppgifter som har delegerats, med stöd av din handledare
 • Du vill utvecklas och är redo att pröva nya utmaningar
 • Du är flexibel och kan enkelt anpassa dig efter nya situationer och förutsättningar
 • Du är villig att flytta till Köpenhamn, vilket är en förutsättning för att kunna genomföra volontärtjänsten
 • Tyvärr kan vi inte ta emot ansökningar från danska medborgare, då ESC syftar till att skapa mobilitet inom EU och dess partnerländer.

Ansökan sker genom följande länk. Din ansökan bör innehålla CV och ett personligt brev där du berättar kort om dig själv och motiverar varför just du borde få chansen att göra en ESC hos Föreningarna Nordens Förbund. Intervjuer och tillsättningar av tjänster kommer ske löpande, så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 28 februari 2020.

Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta Annie Stenberg på annie@fnfnorden.org eller +45 53 62 01 65.

Denne websiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.