Svenske Ida Nordjobber i Lofoten denne sommeren. Hun jobber på Anitas Sjømat som er en fiskerestaurant på Sakrisøy, en liten øy mellom Reine og Hamnøy. Her kombinerer hun sommerjobben med fantastiske naturopplevelser, og møter mennesker fra hele verden.

Ida er 23 år gammel og kommer fra Nord-Sverige. Til hverdag studerer hun i Karlstad i Sverige, og ved siden av studiene elsker hun å reise og oppleve nye steder og kulturer. Ida har har blant annet jobbet og reist mye i Portugal og Australia, og denne sommeren valgte hun å Nordjobbe i Lofoten i Norge. Ida forteller:

Det er første gangen jeg jobber igjennom Nordjobb. Og jeg valgte Lofoten for å oppleve den fantastiske naturen. Jeg jobber på Anitas Sjømat som er en fiskerestaurant. Her hjelper jeg til med å dekke bord, forberede mat, rydde og betjene gjester som besøker restauranten.

Ida skal bo og jobbe i Lofoten frem til slutten av august. Og hun fikk hjelp av Anita som eier og driver restauranten til å finne et sted å bo:

Jeg er så heldig og bor 3 minutter fra restauranten i en gammel fiskefabrikk som har blitt laget om til nye leiligheter med nydelig utsikt til vannet. Her bor jeg med andre Nordjobbere, som gjør det enkelt å være sosial etter jobb.

Når Ida har fri fra jobben hos Anitas Sjømat prøver hun å oppleve naturen i Lofoten så mye som mulig sammen med andre Nordjobbere:

Vi prøver å oppleve så mye som mulig sammen. Og hvis vi ikke er ute på tur så holder vi filmkvelder sammen, synger karaoke, eller drar ut i Reine sentrum. Og en av mine absolutte favoritter er å kveldsbade under midnattssolen. Det kan virkelig anbefales!

Som far, så datter

Første gang Ida hørte om Nordjobb var igjennom sosiale medier. Og når hun begynte å undersøke muligheten for å Nordjobbe fikk hun høre at faren hennes var gammel Nordjobber:

Det var jo kjempekult, og gjorde at jeg fikk enda mer lyst til å Nordjobbe.

Ida forteller videre at det beste med å Nordjobbe er å møte mange nye mennesker. Både kollegaer og andre Nordjobbere. Det er også veldig morsomt å møte turister som reiser hit fra hele verden. 

Alle som kommer hit er veldig glade for å være her. Og det er de selv om det er lang kø og mange mennesker i restauranten. Gjestene tar det stille og rolig, og det er alltid god stemning. Det setter jeg stor pris på. Og så er det jo selvfølgelig naturen som gjør denne opplevelsen ekstra spesiell. Det er så heftig å oppleve midnattssolen.

Ida avslutter med å fortelle at hun er veldig glad for at Nordjobb finnes:

Jeg gleder meg hver dag til å gå på jobben og møte kollegaene mine. Jeg er så glad for at Nordjobb finnes og at jeg fikk denne jobbmuligheten, og jeg kan absolutt tenke meg å Nordjobbe igjen.

contentmap_plugin