Hvorfor søkte du Nordjobb?

Jeg søkte nordjobb fordi jeg ville jobbe i utlandet. Det var også et stort pluss at man får tildelt et sted å bo og at det arrangeres utflukter ol. slik at man får mulighet til å treffe andre nordiske ungdommer i samme situasjon.

Hvordan reagerte du på jobbtilbudet fra Nordjobb?

Jeg ble veldig glad når jeg fikk jobbtilbudet, og jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle svare, spesielt fordi Færøyene var det landet jeg hadde mest lyst til å dra til i Norden, men også fordi jobben kunne gi meg ganske relevant erfaring for det jeg har lyst til å jobbe med senere i livet.

Hva var ditt første inntrykk av Mykines?

Ble ganske overveldet over den flotte naturen. Hadde sett mange bilder av Færøyene før jeg reiste hit men det kan ikke sammenlignes i det hele tatt med det å faktisk se det i virkeligheten.

Hvordan har fritidsprogrammet vært? Hadde du en spesielt god opplevelse?

Jeg synes fritidsprogrammet har vært helt supert. Siden jeg har jobbet på Mykines har jeg dessverre ikke hatt mulighet til å delta på alle utfluktene/aktivitetene, men av det jeg har vært med på likte jeg veldig godt en roadtrip vi gjorde til de nordlige øyene. Ellers er jeg veldig fornøyd med at vi fikk være med på et introduksjonskurs i færøysk, det var veldig nyttig i forhold til jobben min på gjestehuset på Mykines.

Hva har vært det beste med å leve og jobbe på Mykines?

Jeg er glad for at jeg fikk bo hos en færøysk familie på Mykines fordi det har gitt meg en unik mulighet til å virkelig oppleve hvordan det er å bo i en av de mer isolerte delene av landet. Det at jeg har hatt mulighet til å gå på tur rundt på det jeg personlig synes er den flotteste øyen på Færøyene hver dag før eller etter jobb, har også vært et stort pluss med å jobbe her. Jeg har også trivdes veldig godt med å jobbe med turister som kommer for å besøke øyen. Jeg tror faktisk at dette er den beste sommerjobben jeg noensinne har hatt!

Hva tar du med hjem fra sommeren som nordjobber?

Jeg har lært så utrolig mye mer om Færøyene og færøysk kultur og natur (fugler, hvalfangst etc) enn jeg hadde trodd før jeg reiste. Mye av dette er takket være familien jeg bodde hos, men også ved hjelp av aktivitetene og utfluktene vi har gjort med nordjobb. Ellers har jeg lært meg å forstå ganske mye færøysk (et språk jeg aldri hadde hørt før jeg kom hit), siden det kommer ganske mange færinger innom jobben min, og det har faktisk gjort meg interessert i å fortsette å lære meg mer av språket også etter at jeg har dratt hjem

contentmap_plugin