22 år gamle Erik Næsted fra Roskilde i Danmark Nordjobbet på Færøyene vintersesongen 21/22. Han kjedet seg med friår og ville ut å oppleve en annen kultur og natur enn det Danmark har å tilby. Derfor begynte han å Google muligheter for å jobbe på Færøyene og Island. Helt tilfeldig fant han Nordjobb, og etter en måned var han i hovedstaden Tórshavn og hadde fått en sesongjobb på møbelbutikken Jysk.

Erik forteller: 

Hele søknadsprosessen til Nordjobb var utrolig smidig, og det gikk knapt en måned fra jeg søkte til jeg var i Tórshavn, og hadde en jobb og et sted å bo. 

Fant kjærligheten på Færøyene

Erik forteller videre at både medarbeiderne på Jysk og andre Nordjobbere var veldig imøtekommende, og det var lett å bli kjent med nye mennesker: 

Det var enkelt å komme i kontakt med andre Nordjobbere gjennom en felles Facebook-gruppe. Gruppen gjorde det mulig å samles til forskjellige arrangementer og dra på turer for å oppleve Færøyene sammen. I tillegg var jeg så heldig å møte en norsk Nordjobber som har blitt kjæresten min idag, og er en god grunn til at jeg har valgt å søke inn på studier i både Trondheim og Oslo til høsten.

Og det tok ikke lang tid før Erik ble dreven på de nordiske språkene: 

- Jeg bodde med andre nordiske unge som også Nordjobbet. I starten var det litt utfordrende å forstå de forskjellige nordiske språkene, men etter et par uker gikk det fint å kommunisere med både svensker, nordmenn og ikke minst færinger.

Anbefaler Nordjobb til andre unge 

Erik har allerede vært inne på tanken om å Nordjobbe en gang til. Om det passer inn i studiehverdagen hans fremover:

- Jeg kan absolutt tenke meg å Nordjobbe på Island eller i Norge på grunn av naturen. Det er det som tiltrekker meg mest.

Og fortsetter: 

- Å Nordjobbe på Færøyene var en utrolig fin opplevelse som jeg anbefaler til andre. Muligheten for å bli kjent med nye mennesker, en ny kultur og lære mer om Færøyene var utrolig spennende. Jeg reiste til Færøyene for å utfordre meg selv og tvinge meg selv ut av komfortsonen min. Det har vært virkelig bra for meg, forteller Erik og avslutter. 

Tämä sivusto toimii evästeiden avulla. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön.