Även om de nordiska länderna liknar varandra mycket, så kan det förstås vara lite skrämmande att kasta sig ut på ett sommaräventyr i ett helt nytt land. Många är också nyfikna på hur en typisk "nordjobbsommar" ser ut i de olika nordiska länderna. Då är det bra att man kan läsa om tidigare nordjobbares erfarenheter, så att man kan få en uppfattning om vilka upplevelser som väntar den som söker Nordjobb.

Laura Leppäjärvi, som var Nordjobbare på Bornholm i år, berättar:

Jag lärde mig mycket om mig själv och andra människor under sommaren på Bornholm. De första veckorna var kanske jobbiga men det fick mig att inse att det inte var så farligt och att försöka trotsa dåliga tider/misslyckanden är alltid värt ett försök. Förutom ett nytt språk har jag lärt mig mycket om uthållighet, vilket är bra att ha med i framtiden när jag åker på nästa äventyr.

Sanna Rautiainen, som var nordjobbare i Oslo i år, säger:

Det bästa med Nordjobbs-upplevelsen: Att lära sig nya språk! Det var inte lätt i början att jobba på ett främmande språk, men det var absolut värt utmaningen. Förstås så pratar jag inte flytande norska, men jag blir redan förstådd utan problem!

Läs dessa och fler berättelser på sidan Berättelser.