Nordjobb har utsett vinnarbilden i årets fototävling 2016. Det var flera bilder som kom nära vinnarplatsen men den som fick flest poäng efter juryns omröstning togs av Tarita Tammi från Finland.

Tarita var nordjobbare i Geiranger i Norge i somras. I och med vinsten erhåller hon det sedvanliga resebidraget som delas ut till vinnaren av fototävlingen. Motiveringen lyder:

"Taritas bild har både en klar tolkning av temat och fångar också upplevelseaspekten av att vara nordjobbare. Det är en somrig, romantisk bild i en väldigt nordisk miljö - något som lär inhysa nostalgi, många år efter att man kommit hem från sitt Nordjobb."

Vi ställde några frågor till Tammi i samband med vinsten:

Hur reagerade du när du fick veta att du vunnit fototävlingen 2016?

Jag hade redan glömt saken men var glad och överraskad när jag hörde om saken, förstås!

Hur hittade du motivet för bilden och hur kom det sig att du var där?

Jag var ute och vandrade med en vän och vi bara kom förbi detta landskap. Det finns många djur i Geiranger, speciellt getter, får och även alpackor. Jag själv tycker om alla djuren och tar alltid bilder på dem och såg detta gulliga getparet i solnedgången.

Tänkte du själv att det var en vinnarbild?

Det fanns många fotos med i tävlingen så är det skönt att min bild vann.

Hur var din sommarupplevelse med Nordjobb i Norge som helhet?

Sommaren var ganska annorlunda än vanligtvis i Finland, Geiranger är en jätteliten men skön byn i Norge. Jag fick många nya erfarenheter som jag aldrig ska glömma! Jag rekommenderar att söka Nordjobb - man får uppleva något helt annat och nytt.