Under sommaren har många av de som Nordjobbat delat med sig av sitt sommaräventyr på Sociala medier genom hashtaggen #nordjobb2018. Varje vecka under juni, juli och augusti har en av bilderna utsetts till veckans bild på Nordjobbs Facebook-sida. Av dessa har nu ett foto utsetts till årets bild. Vi vill tacka alla Nordjobbare för de många fantastiska bilderna som har delats! Vinnare av årets bild är: Henrik Näslund.

Bilden är tagen i Flåm där Henrik arbetade. Henrik erhåller därmed ett resebidrag som vinst. Se hans bild på instagram här.

Motiveringen till utnämningen lyder:

Bilden Henrik har lagt fram är verkligen ett fantastiskt foto med en underbar vy över naturen i Norge. Bilden lyfter fram äventyr som man som nordjobbare kan vara med om.

Vi ställde några frågor till Henrik i samband med vinsten:

Kan du förklara bakgrunden till bilden?

Jag och min flickvän Sara tog en tur upp på Prest, som är en topp ovanför Aurland. En väldigt enkel vandring men med en fantastisk utsikt över bergen och fjorden. Det var efter vi hade ätit vår lunch som dessa getter också hade hittat sin väg upp till toppen och låg, liksom oss, och njöt i solen. Jag och Sara tänkte bara snabbt skriva i loggboken och börja vår vandring hemåt då denna, lite rädda men ack så nyfikna get vågade sig fram till mig för att hälsa. Sedan började den slicka mina armar som besatt då min hud måste varit täckt av ett lager med salt efter en heldags vandring i solen. De var så charmiga och vi hade så roligt med dessa getter att vi kunde inget annat än att stanna i 40 minuter till bara för att leka och umgås med våra nyfunna vänner.

I bakgrunden kan ni även urskilja lilla Flåm med det stora kryssningsfartyget ända in vid kaj. Det var även där nere som jag nordjobbade i en liten butik denna sommar.

Hur var det att arbeta i Norge?

Det var kul att arbeta i Norge och i Flåm. Det ligger väldigt vackert med berg och fjord som närmste grannar så det var lätt att stiga upp på morgonen med ett leende.

Vad uppskattade du mest med ditt Nordjobbs äventyr?

Det är mycket jag uppskattar med detta sommaräventyr. Jag har verkligen haft det jättebra och det är inget jag vill ha ogjort eller ändra på. Men något jag saknar och älskar med Flåm är alla människor, så många roliga och glada sommarjobbare från alla världens hörn som bara älskar livet. Jag har fått en massa vänner denna sommar och det är nog det jag uppskattar mest.

Skulle du rekommendera nordjobb till andra ungdomar?

Absolut, det har varit en superhärlig sommar och jag är så glad att Nordjobb hjälpt mig hitta detta jobb i Flåm.