maria-geiranger-3
Hvad hedder du, hvor gammel er du og hvor har du været nordjobber henne?

Maria, 21 år gammel. Jeg var Nordjobber i Geiranger, Norge.

Hvor længe har du været nordjobber?

3 måneder i sommers.

Hvad har dine opgaver bestået i?

Jeg arbejdede på en familieejet campingplads, hvor jeg primært stod i receptionen, men dertil også lavede lidt rengøring og andre små, praktiske ting, som der nu er brug for på en camping.

Hvad har været den største oplevelse ved at være Nordjobber? + Hvad er de største kulturelle forskelle du mødte i landet du arbejdede i og dit hjemland?

Den største oplevelse ved at være nordjobber, har for mig været muligheden for at fordybe mig i en kultur, som jeg førhen troede var stor set lig den danske. Det fandt jeg hurtigt ud, at den ikke helt var! Selvom der er mange ligheder, er vores kulturer absolut ikke ens. Og det er kun godt!

maria-geiranger-4

For eksempel oplevede jeg et virkelig beundringsværdigt og anderledes fælleskab i den lille bjergby, jeg arbejdede i! Da byen ligger i bjergene, hvor der er langt til nærmeste sygehus, havde en masse mennesker "brandvagter" på alle tider af døgnet. Det betød, at de som de første var der til at hjælpe folk i nød; bilulykker, hjertestop, brand, osv! De stod altid klar til at droppe alt, de havde i hænderne for at hjælpe de, der var i nød.

Dertil er norges natur storslået; bjergene, fjordene, vandfaldene. Jeg kan ikke sætte ord på, hvor fantastisk det var at vågne op til hver dag.

Men, men, men. Den absolut største gave, som min tid som nordjobber har beriget mig med, er de fantastiske venskaber jeg har opbygget!

Har du lært noget nyt om dig selv ved at være Nordjobber?

Jeg har lært at være endnu mere selvstændig og at tro på mig selv og mine evner!

Oplevede du noget, som du ikke havde forventet at opleve?

Jeg oplevede en forandring i mig selv! Jeg har altid godt kunnet lide natur, men at bo i Norge gjorde mig til en sand outdoor person! Jeg er blevet forelsket i at campere, lave mad på mit stormkøkken (som jeg selvfølgelig købte i Norge), hikes osv!

maria-geiranger-1
Har du nogle gode oplevelser, som du vil fortælle om?

Mine yndlingsoplevelser /minder er alle de dage og aftener, hvor mine venner og jeg hikede op på bjergene og lavede mad på vores stormkøkkener. Det vil for altid være mine yndlingsminder fra Norge!

Har du nogle råd du vil give til folk der skal eller vil være nordjobber?

Vær åben, positiv og sig fra, hvis du oplever noget, du ikke er okay med!

Hvilke sociale og kulturelle oplevelser fik du mens du jobbede i Norge?

Jeg oplevede, hvordan livet er for folk, der bor afsides i Norges bjerge! Det var ikke gået op for mig inden da, hvor anderledes vores kulturer er, alene pga naturforskelen.

Hvad er de største kulturelle forskelle du mødte i landet du arbejdede i og dit hjemland?

Norge er stadig meget forbundet med den oldnordiske kultur, som desværre stort set er gået tabt i Danmark. Tag for eksempel deres traditionelle folkedragt, som stadig flittigt bruges! Det synes jeg var en super spændende kulturforskel.

Noget helt andet er deres alkohollovgivning, som jeg ikke anede var så streng🤣.

maria-geiranger-5
På hvilke punkter levede landet og jobbet op til dine forventninger og på hvilke måde blev du overrasket?

Jeg blev fuldstændig blæst bagover over Norges smukke natur! Det var min første gang i Norge, og det levede fuldstændig op til- og overgik mine forventninger!

Mit job var præcis som i jobbeskrivelsen, og min chef havde bare styr på det hele! Det var jeg super glad for!

Ville du vælge at være nordjobber igen hvis du fik chancen?

Det ville jeg 100% gøre igen!

Hvis du skulle være Nordjobber igen, hvilket land i Norden kunne du så tænke dig at arbejde i?

Min drøm er at arbejde i Island!

contentmap_plugin

Denne websiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.