Påsken er over os, og rundt omkring i Norden fejrer vi højtiden med mange forskellige traditioner! Vil du have lidt ekstra inspiration til dine påskedage? Vi har samlet forskellige nordiske påsketraditioner og fejringer til dig her:

1. Puste og trille æg

En aktivtitet alle aldre kan lave er at puste og farve æg til påskepynt! Prik et hul i hver ende af et vasket æg og pust indholdet ud. Derefter kan du male ægget i fine farver eller med mønstre lige i din egen påskestil!

Er du mere konkurrencepræget i dine påskeaktiviteter, kan i trille æg. Her skal i konkurrere om, hvem der kan trille et æg længst uden at det går i stykker. Skal dine æg til konkurrencen være ekstra flotte? Så kan du finde inspiration her.

2. Påskekrimi

I Norge læses der hvert år læst eller set påskekrimier som en måde at slappe af i ferien på. Hvert år er det derfor et stort emne, hvilke påskekrimier, der er de bedste. Skal du have inspiration til din krimiserier i påsken? Så kan du med fordel kigge her (P.S., der findes også nogle nordiske serier, hvis du skal øve sproget inden du skal nordjobbe). 

3. Gækkebreve

En dansk tradition er gækkebreve, hvor du folder farvet papir og klipper former af det. Derefter skriver du et lille digt på dit gækkebrev, 'underskriver' dit navn med prikker og lægger det i modtagerens postkasse. Gætter modtageren, hvem du er, skylder du personen et påskeæg, men bliver du ikke gættet, skylder modtageren dig et påskeæg!

4. Påskefrokost

Er der noget, der kan afstresse og skabe god stemning i de flestes påskeferier, så er det et godt måltid! Norden byder på et væld af traditionelle påskeretter, såsom norsk lam, finsk memma eller  danske tarteletter.

5. Påskeægsjagt

I Sverige er der stor tradition for påskeægsjagt! Det kan være sjovt i alle aldre at konkurrere om at finde flest påskeæg og samtidig nyde lækker chokolade bagefter som gevinst. Påskeægsjagt er faktisk så populært i Sverige, at der flere steder findes organiserede jagter, som man kan deltage i som denne

Vi håber, at du finder lidt inspiration til, hvad du kan lave i påsken, og at du får nogle dejlige påskedage!