22 år gamle Erik Næsted fra Roskilde i Danmark Nordjobbet på Færøyene vintersesongen 21/22. Han kjedet seg med friår og ville ut å oppleve en annen kultur og natur enn det Danmark har å tilby. Derfor begynte han å Google muligheter for å jobbe på Færøyene og Island. Helt tilfeldig fant han Nordjobb, og etter en måned var han i hovedstaden Tórshavn og hadde fått en sesongjobb på møbelbutikken Jysk.

Erik forteller: 

Hele søknadsprosessen til Nordjobb var utrolig smidig, og det gikk knapt en måned fra jeg søkte til jeg var i Tórshavn, og hadde en jobb og et sted å bo. 

Fant kjærligheten på Færøyene

Erik forteller videre at både medarbeiderne på Jysk og andre Nordjobbere var veldig imøtekommende, og det var lett å bli kjent med nye mennesker: 

Det var enkelt å komme i kontakt med andre Nordjobbere gjennom en felles Facebook-gruppe. Gruppen gjorde det mulig å samles til forskjellige arrangementer og dra på turer for å oppleve Færøyene sammen. I tillegg var jeg så heldig å møte en norsk Nordjobber som har blitt kjæresten min idag, og er en god grunn til at jeg har valgt å søke inn på studier i både Trondheim og Oslo til høsten.

Og det tok ikke lang tid før Erik ble dreven på de nordiske språkene: 

- Jeg bodde med andre nordiske unge som også Nordjobbet. I starten var det litt utfordrende å forstå de forskjellige nordiske språkene, men etter et par uker gikk det fint å kommunisere med både svensker, nordmenn og ikke minst færinger.

Anbefaler Nordjobb til andre unge 

Erik har allerede vært inne på tanken om å Nordjobbe en gang til. Om det passer inn i studiehverdagen hans fremover:

- Jeg kan absolutt tenke meg å Nordjobbe på Island eller i Norge på grunn av naturen. Det er det som tiltrekker meg mest.

Og fortsetter: 

- Å Nordjobbe på Færøyene var en utrolig fin opplevelse som jeg anbefaler til andre. Muligheten for å bli kjent med nye mennesker, en ny kultur og lære mer om Færøyene var utrolig spennende. Jeg reiste til Færøyene for å utfordre meg selv og tvinge meg selv ut av komfortsonen min. Det har vært virkelig bra for meg, forteller Erik og avslutter. 

contentmap_plugin