Danmark

Nordenguiden

×

Þetta innihald er ekki til á íslensku.

Því sýnum við innihaldið á dönsku.

Byer København, Odense, Skagen
Antal stillinger Ca. 90 stillinger
Jobtyper Service, landbrug, restaurant/køkken
Løn 15.000-20.000 DKK
Skat 8-10% de første to måneder, derefter mellem 40-50%.

For at kunne åbne en dansk bankkonto, bør du have et dansk personnummer. Der findes undtagelser i en del banker i Danmark, hvor der gives mulighed for at åbne en bankkonto uden et dansk personnummer.

Man har ret til at åbne en konto i en dansk bank, hvis man er folkeregistreret i Danmark eller får løn udbetalt i Danmark. Alle som bor i Danmark bør i øvrigt have en såkaldt 'Nemkonto'. Det er en almindelig bankkonto, men den bruges af de offentlige myndigheder, ligesom SKAT kan betale penge tilbage på denne type konto. Nogle virksomheder bruger også Nemkonto, når de udbetaler løn.

Was this helpful?

Når man flytter til Danmark, må man anskaffe sig et skattekort. Det kan man gøre digitalt på www.skat.dk eller ved at besøge sin lokale Borgerservice. Hvis man bliver i landet i mere end tre måneder, får man et personligt skattenummer i stedet for et CPR-nummer (personnummer).

Det man må skaffe omgående er et NemID, det vil sige en slags digital underskrift, som fungerer som en slags nøgle til det digitale Danmark. Med NemID er det let at logge sig ind i sin danske netbank eller kommunens borgerservice.

Was this helpful?

Når man flytter til Danmark, bliver man skrevet ind i det danske folkeregister, som hedder 'Det Centrale Personregister' (CPR). Nordiske borgere, som flytter til Danmark, må folkeregistrere sig, hvis man planlægger at være i landet i over seks måneder. Man har dog ret til at blive folkeregistreret i Danmark, hvis man vil efter mindst tre måneder. Tag dit pas eller anden legitimation med til Borgerservice.

Angiv dit personnummer i det land du flytter fra samt din tidligere adresse. Angiv også din nye adresse i Danmark. Når man har anmeldt sin flytning til Borgerservice, bliver folkeregistreringsmyndigheden i det land man kommer fra orienteret om, at man er flyttet til Danmark.

Was this helpful?

Den offentlige transport i Danmark ligner den fra de øvrige nordiske lande. I 'Hovedstadsregionen' har man flere muligheder end i de mindre byer. Man kan få god information om den offentlige transport i Danmark og planlægge sine rejser på www.rejseplanen.dk.

Was this helpful?

Leje af værelse:  3000-4500 DKK/måned

Mad, per måned: 2500-3000 DKK

Måltid, billig restaurant: 130 DKK

Enkeltbillet til offentlig transport: 24 DKK (København)

Månedskort, offentlig transport: København: 375 DKK/måned

Biobillet: 75-100 DKK

Was this helpful?

Hvis man flytter til Danmark fra et andet nordisk land, får man et dansk sygesikringsbevis ('Sundhedskort'), når man har folkeregistreret sig i landet. Dette sygesikringskort fungerer som et bevis på, at man har ret til den danske sygesikring. Det gælder gratis lægehjælp, men også for eksempel bidrag til tandpleje, medicin og genoptræning. Bemærk, at sygesikringskortet skal vises hver gang man besøger læge, akutmodtagelsen eller sygehus.

Was this helpful?
Christian Lagoni
Christian Lagoni
Verkefnisstjóri Danmörk
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+45 22 43 37 40