Norge

Nordenguiden

×

Þetta innihald er ekki til á íslensku.

Því sýnum við innihaldið á dönsku.

Byer Oslo, Geiranger, Lofoten, Arnøya, Drammen, Kristiansand, Lillehammer m.fl.
Antal stillinger Ca. 200 stillinger
Jobtyper Lager/logistik, pleje/omsorg, hotel/turisme
Løn 20.000-30.000 NOK
Skat 25-36 %

For at kunne åbne en norsk bankkonto, må du have et midlertidigt norsk personnummer (et såkaldt D-nummer). En norsk bankkonto behøver du for at få udbetalt din løn. Desuden bruger man ofte sit bank-ID når man er i kontakt med forskellige myndigheder. Når du går til banken, skal du tage dit pas med som legitimation.

Was this helpful?

Alle som arbejder i Norge skal ansøge om skattekort. Samtidigt bør man også søge om et midlertidigt personnummer (et såkaldt D-nummer) for at kunne åbne en bankkonto i Norge. Man ansøger om personnummer ved at møde personligt op på det stedlige skattekontor. Her skal man fremvise gyldig legitimation, som i dette tilfælde er ens pas. Man kan dog også bruge sit kørekort sammen med et underskrevet og stemplet udskrift fra folkeregistret i ens hjemland (udskriftet må ikke være ældre end tre måneder). Tag også et dokument med, som beviser, at du er blevet ansat i Norge.

Was this helpful?

Det kan sommetider være svært at vide, hvordan man kommer fra A til B i et nyt land og her kan bus og tog være vejen frem. Lokalbusser findes de fleste steder og i de større byer er der også busstationer, hvor man kan få mere information. Man kan som regel købe billet i bussen. Information om tidstabeller og billetpriser findes på www.atb.no

Was this helpful?

Leje af værelse: Omtrent 5000 NOK/måned i Oslo. Billigere andre steder hvor du bor i f.eks. hytter eller hotellet, hvor du arbejder.
Mad, per måned: 2500-3000 NOK
Måltid, billig restaurant: 170 NOK
Enkeltbillet til offentlig transport: Oslo: 33 NOK
Månedskort, offentlig transport: Oslo: 708 NOK, 425 NOK for studerende.
Biobillet: 120-155 NOK

Was this helpful?

Hvis du bor i Norge, men ikke er omfattet af den norske sygesikring, har du som nordisk borger alligevel ret til lægehjælp, hvis du bliver akut syg. Skulle uheldet være ude, skal du tage til læge eller vagtlæge.

Was this helpful?
Annie Stenberg
Annie Stenberg
Prosjektleder Norge / Kommunikatør
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+45 53 62 01 65

Um Noreg

Fortællinger fra Norge