Island

Nordenguiden

×

Þetta innihald er ekki til á íslensku.

Því sýnum við innihaldið á dönsku.

Byer Reykjavík, Höfn m.fl.
Antal stillinger Omtrent 70 stillinger
Jobtyper Hotel/turisme, gartner, landbrug
Løn 245.000-300.000 ISK
Skat Månedsløn (brutto) - skat (36,94%) + personrabat (52.907 ISK) = månedsløn (netto)

For at kunne få udbetalt løn i Island, eller i fald man vil opholde sig der i en længere periode, må man anskaffe sig et islandsk personnummer. Dette ansøger arbejdsgiveren om ved folkeregistret, Þjóðskrá. Når du skal åbne en bankkonto skal du tage legitimation med (pas eller kørekort). Bankerne kan dog have forskellige krav til, hvad man skal have for at åbne en konto, så det er en god idé at gøre sig bekendt med bankens regler på bankens hjemmeside, inden man møder op på kontoret. Eksempler på islandske banker: Landsbankinn, Íslandsbanki og Arion Banki.

Was this helpful?

De mest almindelige skatter i Island er kommunalskat, indkomstskat og ejendomsskat. Arbejdsgiveren skal ansøge om personnummer og skattekort til dig, som giver dig ret til personafdrag hos Rigsskattevæsenet (Ríkisskattstjóri, RSK). Alle som er folkeregistrede i Island har ubegrænset skattepligt.

Was this helpful?

Folkeregistret Þjóðskrá Íslands tager hånd om folkeregistreringen i Island. Ved enten at besøge Þjóðskrá Íslands eller ens lokale kommunekontor, kan man folkeregistrere sig. Nordiske borgere som planlægger at opholde sig i landet i under seks måneder, behøver ikke at folkeregistrere sig, men de skal meddele flytningen inden for en uge. Tag pas eller anden gyldig legitimation med. Her gælder samme regler for både børn og voksne.

Was this helpful?

Island er et af de lande, som hverken har sporvogne eller tog. Al lokal offentlig transport sker med busser. For længere indenlandsrejser vælger man ofte fly og der findes mange lufthavne i Island. Se www.publictransport.is for nærmere oplysninger om dette.

Was this helpful?

Gennemsnitsløn: 230.000 ISK

Leje af værelse: 70.000 - 80.000 ISK per måned

Mad, per måned: 35.000 ISK

Måltid, billig restaurant: 2.500 ISK

Enkeltbillet til offentlig transport: 460 ISK

Månedskort, offentlig transport: 12.000 ISK

Enkelt flybillet: 8.000 - 20.000 ISK

Enkeltbillet til innenriksfly: 18.000 - 25.000 ISK

Enkeltbillet til svømning: 450 - 900 ISK

Biobillet: 1.600 ISK

Was this helpful?

Forsikringskassen Tryggingastofnun tager hånd om socialforsikringen i Island. Socialforsikringssystemet omfatter pensionsforsikring, ulykkesforsikring og sygesikring. Socialforsikringssystemet gælder for alle, som er folkeregistrerede i Island.

Som oftest betaler man en patientafgift, når man er hos en læge. Man garanteres behandling, det vil sige lægehjælp, lægemidler og andre tjenester, så længe det er nødvendigt. På behandlingsstederne tilbydes blandt andet lægeundersøgelser og vaccinationer. Hvis der er for lang ventetid for at få tid hos en huslæge, kan man bestille en tid hos en praktiserende læge.

Was this helpful?
Hannes Björn Hafsteinsson
Hannes Björn Hafsteinsson
Verkefnisstjóri Ísland
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+354 680 7477

Fortællinger fra Island